Noren domineren op noordse combinatie

De Noorse ploeg op de noordse combinatie heeft in het Franse Chaux-Neuve met overmacht de landenwedstrijd gewonnen. Jan Schmid, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber en Jørgen Gråbak waren een klasse apart in de Franse sneeuw.

Bij het schansspringen bouwde de ploeg al een stevige voorsprong op, waardoor ze de 4x5 kilometer langlaufen begonnen met een dikke minuut voorsprong op het Finse kwartet. Frankrijk en Duitsland begonnen op 1:37 en 1:43 minuten achterstand, Japan gaf al meer dan twee minuten toe.

Schmid breidde de Noorse voorsprong bij het langlaufen nog eens uit, waarna zijn teamgenoten het allemaal relatief rustig aan konden doen. Duitsland en Frankrijk vochten om de tweede plek, maar de derde Fransman, Maxime Laheurte, kon het tempo van Johannes Rydzek - niet verrassend - niet meer volgen.

Rydzek kreeg ondertussen echter wel gezelschap van Ilkka Herola, de beste van de Finnen. Die gaf over aan slotloper Eero Hirvonen, die het op moest nemen tegen de Duitser Vinzenz Geiger. De jonge Duitser plaatste kort voor de finish een aanval, leek bijna onderuit te gaan, maar pakte zo de tweede plek, voor de Finnen.