Dubbelslag Walkner na uitvallen Van Beveren

Matthias Walkner heeft in de tiende etappe van de Dakar Rally een dubbelslag geslagen bij de motoren. De Oostenrijker won de lastige proef tussen Salta en Belén en nam de leiding over in het klassement. Adrien van Beveren leek deze te behouden tot de Fransman drie kilometer voor de streep hard crashte en op moest geven.

Vooraf was het spannend in het klassement bij de motoren, maar de tiende etappe bleek voor velen een hele moeilijke te zijn. Een grote groep toppers koos het verkeerde spoor en verloor veel tijd. Van Beveren deed dit niet en leek zijn leiding behoorlijk uit te gaan breiden, maar de Fransman crashte uit de wedstrijd. Hij probeerde het nog wel, maar viel direct weer om met zijn motor. Walkner koos ook het juiste spoor en profiteerde optimaal.

Nummer twee Pablo Quintanilla gaf al ruim elf minuten toe, terwijl Gerard Farres Guel er zestien minuten langer over deed. Toppers als Joan Barreda Bort en Kevin Benavides gaven ruim veertig minuten toe. Maikel Smits deed het met plek 29 op ruim een uur achterstand wederom netjes.

In het klassement leidt Walkner nu met bijna veertig minuten voorsprong op Barreda Bort. Benavides is op ruim 41 minuten de nummer drie. Smits is de beste Nederlander op plek dertig met ruim zes uur achterstand.