Eerste medaille ooit voor Fiji, kleur nog onbekend

Fiji gaat voor het eerst in de historie een medaille halen op de Olympische Spelen. De rugbymannen van het eiland plaatsten zich vanavond ten koste van Japan voor de finale van het rugby sevens toernooi en is dus zeker van minimaal zilver.

De beste prestatie dat Fiji tot nu toe op de Spelen had geleverd was vier jaar geleden, toen gewichthefster Maria Liku achtste werd. Nu werd al snel duidelijk dat ze vanavond voor het goud mogen gaan strijden. De Japanners speelden een geweldig toernooi, maar kwamen in de halve finale tekort tegen Fiji, dat met 20-5 won.

In de finale treffen ze Groot-Brittannië, dat in een spannend duel nipt te sterk was voor Zuid-Afrika. De Afrikanen kwamen met 0-5 voor door een benutte try. De converse werd gemist, wat uiteindelijk beslissend voor de partij bleek te zijn. De Britten kwamen namelijk langszij met een try en conversie en wonnen, na een spannend slot, met 7-5.