40 miljoen PS4's verkocht

Sony heeft in totaal 40 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht. 31 maart is het eind van het Japanse fiscale jaar 2016. Sony heeft de cijfers bekend gemaakt en verklaart een totale omzet te hebben gedraaid van $12,4 miljard dollar. Dat is aanmerkelijk meer dan wat ze hadden verwacht.

De omzet van alleen al PlayStation Network (PSN) was $4,8 miljard. Vergelijk dat met de totale omzet van Nintendo van $4,6 miljard. De gaming-afdeling van Sony verkocht 11% meer en haalde twee keer zoveel winst binnen vergeleken met het vorige fiscale jaar: $819 miljoen. Nintendo presteerde het om $303 miljoen dollar aan winst binnen te slepen.

PlayStation 4 print geld

Nintendo maakt dus relatief meer winst als je naar de verhouding tussen winst en de omzet kijkt. Als consument wens je dan dat er betere Nintendo-hardware komt en misschien is dat volgend jaar ook zo met de Nintendo NX.

Met zulke winsten kun je je ook afvragen waarom PlayStation Plus geen AAA-titels heeft zoals Watch_Dogs en waarom er geen kopstukken uit de gaming-industrie zijn gespot in de Panama Papers. Maar wat niet is, kan nog komen.