Zesde WK-medaille in zes wedstrijden biatlete Dorin Habert

Biatlete Marie Dorin Habert heeft op het wereldkampioenschap in Oslo haar derde gouden medaille gewonnen. Op de slotdag van het WK was de Française de sterkste op de massastart, nadat ze eerder al de individuele wedstrijd won en deel uitmaakte van het gouden team op de gemengde estafette. Het is zelfs de zesde medaille in zes WK-wedstrijden voor de 29-jarige, die al zilver pakte op de sprint en vrouwenestafette en brons won op de achtervolging.

Na de twee liggende schietbeurten ontstond de eerste schifting in de wedstrijd. Dorin Habert was nog altijd foutloos en ging samen met de Finse Kaisa Mäkärainen en de Duitse Laura Dahlmeier aan de leiding. Bij de derde schietbeurt, in staande positie, moesten Mäkäräinen en Dahlmeier vanwege een misser echter de strafronde in, terwijl Dorin Habert wederom foutloos bleef. 

De Française ging op de laatste schietbeurt af met een voorsprong van bijna een halve minuut op het Tsjechische duo Gabriela Soukalova en Veronika Vitkova, die een langgerekte groep aanvoerden. Op Vitkova na bleven de voornaamste deelneemsters foutloos, waaronder Dorin Habert. De Française kon daardoor relatief onbedreigd naar het goud langlaufen. Dahlmeier, Soukalova en Mäkäräinen gingen de strijd aan om het zilver en het was de Tsjechische World Cup-leidster die als eerste af moest haken. In de slotfase pakte de 22-jarige Dahlmeier haar 33-jarige rivale in: zilver voor Duitsland, brons voor Mäkäräinen en Finland.