WK biatlon: FOK!prono en afscheid van een legende

Donderdagmiddag gaat in Oslo het wereldkampioenschap biatlon van start. Tot en met 13 maart zullen er in totaal elf wereldtitels vergeven worden, maar het WK staat ook in het teken van een bijzonder moment: voor Ole Einar Bjørndalen, een van de grootste olympiërs aller tijden, zal het voor eigen publiek zijn laatste kunstje zijn. Op de legendarische Holmenkollen, het mekka van de noordse sporten, zal hij de vele tienduizenden Noren - ongetwijfeld inclusief de koning - nog één keer willen doen juichen.

De 42-jarige Bjørndalen zal voor de 22e keer meedoen aan het WK, waarop hij in 1994 debuteerde. Aan het einde van een ongekend succesvolle carrière met onder meer negentien wereldtitels en acht keer olympisch goud is OEB nog altijd wereldtop. Hij pakte dit seizoen al vier individuele podiumplaatsen, waaronder een zege, en staat ondanks het missen van een flink aantal wedstrijden op plek twaalf in de World Cup. Het zou veel fans dan ook niet verbazen als hij na het WK toch nog een jaartje doorgaat.

Voor biatlonliefhebbers op FOK! staat het WK ook in het teken van een leuke mijlpaal: voor het eerst wordt op het FOK!forum een heuse prono - voorspellingswedstrijd - georganiseerd. Deelname is bijzonder eenvoudig. Je hoeft per wedstrijd alleen de top-5 te voorspellen, met het startschot van de betreffende wedstrijd als deadline. Als je interesse hebt om mee te doen kun je in het speciale topic terecht en schroom je daar vooral niet om eventuele vragen te stellen. 

Het WK wordt donderdag om 15.30 uur geopend met de gemengde estafette.