Tennis krijgt Laver Cup: Europa tegen de wereld

Volgend jaar komt er een nieuw tennistoernooi op de kalender te staan, de Laver Cup, zo meldt de New York Times. De bedoeling is dat de beste Europese tennissers het op gaan nemen tegen de beste spelers uit de rest van de wereld.

Het toernooi wordt vernoemd naar de legende Rod Laver en komt uit de koker van Roger Federer. De bedoeling is dat ieder team bestaat uit zes spelers. De vier beste spelers per team worden op basis van de ATP-ranking bepaald en de teamcaptains mogen ieder twee andere spelers aanwijzen. Federer: "Rod Laver heeft mij altijd geïnspireerd. Ik denk dat het belangrijk is om legendes te eren. Laver springt eruit met zijn prestaties. Daarom kwam het idee voor de Laver Cup."

De 77-jarige Laver is vereerd dat zijn naam aan een toernooi gekoppeld wordt. De Australiër won tussen 1960 en 1969 elf grand slams in het tennis. "Het is een grote eer. De Europeanen domineren op dit moment, maar het wordt een eerlijke competitie en ik verwacht zeer competitief. Het is een uniek concept in tennis. Het is al gedaan in de Ryder Cup en de Presidents Cup. Ik heb die evenementen op televisie gezien, en ze brengen een hoop spanning met zich mee."