Uitslag MotoGP Grand Prix van TsjechiŽ

De Grand Prix van Tsjechië in de MotoGP is gewonnen door Jorge Lorenzo. Na een zeer weinig boeiende race in Brno kwam de Spanjaard als eerste over de streep, goed voor zijn vijfde zege van het seizoen. Doordat Valentino Rossi derde werd nam teamgenoot Lorenzo de leiding over het in het WK. Beide Yamaharijders hebben evenveel punten, maar Lorenzo won meer races.

Lorenzo kende vanaf poleposition de beste start en alleen Marc Márquez leek in staat om zijn rivaal te volgen. Achter het duo ontspon zich een fel gevecht tussen Rossi en Andrea Dovizioso, waar ook Bradley Smith en Andrea Iannone zich in probeerden te mengen. Na drie ronden slaagde Rossi erin om zijn landgenoot te passeren, maar op dat moment waren Lorenzo en Márquez al ver weg.

Na zeven ronden begon Lorenzo langzaam maar zeker weg te rijden bij Márquez, waardoor de race nog meer ontdaan werd van enige vorm van spanning. Regerend wereldkampioen Márquez kon geen moment meer volgen en ging op weg naar een tweede plek, want achter hem reed Rossi eenzaam en alleen zijn rondjes op de derde plek. 

In het restant van de race gebeurde er op de eerste drie posities helemaal niks meer. Lorenzo reed naar de zege, Márquez werd tweede en Rossi haalde zijn elfde podium in elf races dit seizoen. Om plek vier en vijf werd nog wel even gevochten, met Iannone als winnaar. Dani Pedrosa slaagde er in de laatste ronde nog in om Dovizioso te passeren en de vijfde plek te pakken.

Lorenzo op weg naar de poleposition op het circuit van Brno (Foto: Getty)