Uitslag Moto2 Grand Prix van Tsjechië

Johann Zarco heeft met overmacht de Grand Prix van Tsjechië in de Moto2 gewonnen. Op het circuit van Brno reed de Fransman relatief onbedreigd naar zijn tiende podiumpositie van het seizoen: alleen bij de openingsrace in Qatar haalde hij, vanwege pech, het podium niet. 

Tito Rabat en polesitter Zarco kenden de beste start, maar Thomas Lühti passeerde Zarco in de eerste bocht. Álex Rins kon met het trio mee, net als verder alleen Álex Márquez. Het duurde niet lang voor Zarco de leiding overnam van Rabat, waarna de Fransman een gaatje wist te slaan. Na vijf ronden lag hij ruim een seconde voor de andere vier, die nog altijd een groepje vormden. 

Halverwege de race was het nog altijd Zarco die de leiding in handen had, terwijl alleen Rabat enigszins in de buurt kon blijven. De Spanjaard bleef op zijn beurt weer net buiten het bereik van Rins, die nog altijd Márquez achter zich had. Aan die posities zou in de laatste rondes ook niks meer veranderen: Zarco pakte de zege, voor Rabat, Rins, Márquez en de nog naar voren gereden Sam Lowes. 

Zarco in actie op het Automotodrom Brno (Foto: Getty)