Uitslag Moto2 Grand Prix van de VS

Alex Rins heef op het circuit van Indianapolis de Grand Prix van de Verenigde Staten gewonnen in de Moto2. Voor de Spanjaard was het zijn eerste zege ooit in de Moto2, de klasse waarin hij dit seizoen zijn debuut maakt.

Vroeg in de race was het vooral de Maleisiër Hafizh Syahrin die grote indruk maakte. Van de veertiende positie kwam hij opstomen naar de derde en zelfs even de eerste plek. Polesitter Rins kende een lastige start, maar kon na een ronde of vijf toch op gang komen. Enkele ronden later nam Johann Zarco de leiding en konden alleen Dominique Aegerter en Syahrin volgen, want ook Rins moest het tempo toch weer wat laten gaan.

Halverwege de race was Syahrin wat teruggevallen, terwijl de kop in handen was van Rins. De Spanjaard voerde een groepje aan met verder Aegerter, Zarco, Tito Rabat en Franco Morbidelli, die los leken van de rest. Vijf ronden voor het einde vond ook Sam Lowes de aansluiting en leek hij zelfs op weg naar voren, maar op het moment dat hij in wilde halen schoof de Brit onderuit.

Twee ronden voor de finish begon Rins te versnellen, waarna hij een gat sloeg naar de vechtende Zarco en Morbidelli. Het duo kon het gat naar Rins niet meer dichtrijden, waardoor de Spanjaard zijn eerste zege in de Moto2 bij mocht schrijven. Zarco werd tweede, voor Morbidelli, Aegerter en Rabat.