Updates F1-team Williams in Oostenrijk

Het Formule 1-team Williams verwacht voor de Grand Prix van Oostenrijk een groot pakket met updates, zo heeft directeur Rob Smedley laten weten. Voor komend weekend in Canada staan ook al enkele verbeteringen op de rol.

Williams viel vorige week in Monaco stevig door de mand. Het team uit Grove kreeg zowel de auto als de banden niet aan de praat, waardoor Valtteri Bottas en Felipe Massa respectievelijk veertiende en vijftiende werden in de straten van het Prinsdom.

Smedley denkt dat Williams in Canada weer vooraan mee zal gaan strijden. "We hebben wat nieuwe onderdelen voor Canada. Op vele vlakken zorgen die voor verbetering. Daarna komt voor Oostenrijk een groot pakket en zonder op de details in te gaan zal dit een flinke stap voorwaarts betekenen. Wij kijken hier echt naar uit en daarna zullen het telkens kleinere continue verbeteringen zijn."

"In Canada gaan we weer rond onze normale posities rijden en daarna hebben we de updates voor Oostenrijk, een circuit dat ons wel ligt zoals we vorig jaar gezien hebben. In Canada waren we vorig jaar erg snel en in Groot-Brittannië, waar we in vorm begonnen te raken, waarna we veel podiumplaatsen en punten begonnen te pakken. De komende drie races heb ik dan ook veel vertrouwen in."