[Roddelcorner] Wokpanrodelen & piemelkunst

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Gerrard heeft liever een psycholoog dan zijn vrouw
De ­Engelse bondscoach Roy ­Hodgson wil in aanloop naar het WK voetbal en ook tijdens het eindtoernooi, zijn spelers de ruimte geven hun vrouwen te verwelkomen. Zo zijn de spelersvrouwen gewoon welkom tijdens de laatste dagen van het trainingskamp in Miami in aanloop naar het WK. Ook tijdens het toernooi zullen de vrouwen geregeld de ruimte krijgen hun mannen te verblijden met een bezoekje.

Liverpool-speler Steven Gerrard zit hier echter niet zo op te wachten laat hij weten. Hij neemt liever zijn psycholoog Steve Peters dan zijn vrouw mee. "Op het WK 2006 leidde de komst van de vrouwen ons te veel af", aldus Gerrard. "Daarom vroeg ik mijn familie op het WK 2010 al om weg te blijven en dat ga ik nu opnieuw doen. Alex en de meisjes komen meestal de dag na de match en dan ben je net zo moe. Ik focus liever op mezelf en het behouden van mijn goede vormpeil", vervolgt de Engelse speler.

Fairplay op zijn best
Tijdens de wedstrijd tussen Fersina Perginese en Dro Calcio in de Serie D in Italië kregen we een mooi voorbeeld van fairplay te zien. Nadat de bal voor een blessure buiten de lijnen werd gespeeld door een speler van Dro Calcio gaf een speler van Fersina Perginese de bal netjes terug aan de keeper van de tegenstander. Daar ging het echter mis. Bekijk zelf dit knap staaltje sportiviteit:

Sportiviteit ten top (Bron: YouTube)

Artistieke cricketspeler geschorst
Tijdens de wedstrijden tussen Victoria en West End Redbacks stond Daniel Worall rustig te wachten tot de wicket klaar was voor het spel. Om de tijd de doden maakte de speler een mooie tekening in het speelveld van Toorak Park. Die tekening werd echter niet gewaardeerd. Sterker nog, het leverde de speler een schorsing voor vier wedstrijden op. Dat is wat overdreven zul je misschien denken. Maar Worall tekende niet zomaar iets, hij tekende een piemel met balzak. Dit ging de cricketbond toch echt te ver. De speler zou volgens de bond spijt hebben betuigd en hij heeft de schorsing geaccepteerd.

Wil je een shirtje van Zlatan? Zo doe je dat!
Na de wedstrijden tussen Lorient en Paris Saint-Germain liep Zlatan Ibrahimović nietsvermoedend naar de catacomben toen hij ineens verrast werd door een fan. De jongen die letterlijk aan gegleden kwam bedelde bij de Zweed om zijn wedstrijdshirt. Zlatan aarzelde geen moment en stond zijn shirt af aan de dolgelukkige fan die hem als dank ook nog een knuffel gaf. De spits onderging dit alles stoïcijns en zette na het oponthoud de weg naar de kleedkamer rustig voort. Voor de jonge fan was het ongetwijfeld het moment van zijn leven.

Zo doe je dat dus (Bron: Vine)

Ook Zwitserland heeft een fluitend model
Vorige week berichtten we hier over de Italiaanse Elena Tambini. Ze is model, scheidsrechter en een rijzende ster in Italië. Bij de kleine hype die rond haar is ontstaan, zagen de Zwitsers kans om hun lokale ster te lanceren. We stellen jullie graag voor aan Aurélie Sarà Bollier. De 23-jarige werkt ook als model en is in haar vrije tijd assistent-scheidsrechter bij amateurwedstrijden. In tegenstelling tot Tambini hoeven de Zwitserse fans van de clubs in de hoogste klasse niet te hopen op haar verschijning. Ze zegt niet de ambitie te hebben om bij de profs aan de slag te gaan. "Ik zal nooit een profwedstrijd in goede banen leiden", aldus de Zwitserse.

Wereldkampioenschap wokpanrodelen opnieuw groot succes
Het bobsleeseizoen is al lang afgelopen, maar op de baan van Königssee stond nog een groot evenement op het programma. Het was namelijk tijd voor alweer het twaalfde jaarlijkse wereldkampioenschap wokpanrodelen, ook wel het Wok-Weltmeisterschaft genoemd. Deze wedstrijd wordt al sinds 2003 gehouden op initiatief van de in Duitsland zeer populaire komiek en tv-presentator Stefan Raab.

Beelden van het spectaculaire rodelen in een wok (Bron: YouTube)

De opzet is simpel; iedereen gaat in een grote wokpan twee keer naar beneden en de atleet met de beste totaaltijd wint. Uiteraard is er ook altijd een wedstrijd met de viermanswok, waarvoor dezelfde regels gelden. Er staan elk jaar weer grootheden uit de Duitse, en soms internationale, sportwereld aan de start. Zo deed rodellegende Georg Hackl al voor de elfde keer mee, en was de Italiaan Armin Zöggeler er voor de tweede keer bij.

De Iers-Amerikaanse tv-persoonlijkheid Joey Kelly, die er al vanaf het eerste jaar bij is, ging er in Königssee met de wereldtitel vandoor. Dat deed hij eerder in 2006 en daarmee is hij een van de slechts drie wereldkampioen in de eenmanswok. Raab won de eerste editie, rodelheld Hackl won de overige negen keer. Bij de viermanswoks ging het goud verrassend naar Jamaica. Het team rondom Marvin Dixon, in Sochi nog actief in de tweemansbob, versloeg kwartetten met gerenommeerde bobsleeërs en rodelaars. Zie de eerste minuten van dit filmpje voor een verslag met on-board beelden van de Jamaicanen op weg naar eeuwige roem.

 

De afdaling van de Jamaicaanse ploeg (Bron: YouTube)