[Roddelcorner] De rijkste voetballers & Beatrix in de sneeuw

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Knie van Krajicek doormidden gezaagd
In het Martini Ziekenhuis in Groningen is de knie van oud toptennisser Richard Kraijcek vakkundig doormidden gezaagd. Dit alles werd gedaan in het kader van een osteotomie. Zijn vrouw Daphne Deckers legde in RTL Boulevard uit wat dat inhoudt: "Het is een operatie waarbij zijn knie werd doorgezaagd om een standsverandering aan te brengen in het been." Dit werd gedaan omdat het been van de Wimbledon-winnaar van nature een o-stand had. De revalidatie zal zo'n drie maanden gaan duren.

Zlatan wil meer, zelfs van Twitter
Wij gewone stervelingen zijn al blij dat we van Twitter 140 tekens krijgen om onze gedachtes mee te verwoorden. Maar voetballer Zlatan Ibrahimovic wil altijd meer! De Zweed zou via Twitter vragen van fans gaan beantwoorden en de onnavolgbare gedachtes van Zlatan zijn niet zo makkelijk kort samen te vatten. Daarom had hij een speciaal verzoek aan Twitter:

Babynieuws: Boonen krijgt er één, Federer weer twee
Afgelopen zondag bracht wielrenner Tom Boonen leuk nieuws naar buiten. Via Twitter vertelde hij de wereld dat hij voor de eerste keer vader gaat worden. "Dit jaar is op zich al een succes, Lore en ik verwachten ons eerste kindje", aldus de dolblije Belg.

Roger Federer bracht in december al naar buiten dat hij en zijn vrouw Mirka wederom zwanger waren. Het is niet de eerste keer dat Mirka zwanger is, in 2009 beviel ze van de tweeling Myla en Charlène. Volgens de Zwitserse krant 20 Minuten zou het stel nu opnieuw tweeling verwachten. De Federertjes wilden tot nu toe nog niet officieel reageren op het tweelinggerucht.

De top 10 rijkste voetballers
Cristiano Ronaldo mag zich 's werelds rijkste voetballer noemen. De sterspeler van Real Madrid staat bovenaan in de Goal Rich List 2014. De Portugese international laat met een geschat vermogen van €148 miljoen Lionel Messi achter zich. Goal is tot de Rich List gekomen met dank aan een team analisten die alle geldstromen van de voetballers geanalyseerd hebben in de loop van hun actieve loopbaan.

De top tien van rijkste voetballers (Bron: YouTube)

Bas de boze bakker
Bakkerijeigenaar Bas Nijhuis was afgelopen zondag burgerlijk ongehoorzaam. De scheidsrechter is het er namelijk niet mee eens dat de tuincentra en supermarkten in Haaksbergen wel open mogen op zondag en zijn bakkerij niet. Daarom opende bakkerij 'Bi'j oons' zondagochtend om acht uur in de ochtend demonstratief de deuren voor haar klanten. Volgens de gemeente Haaksbergen mag Nijhuis zijn winkel alleen op een aantal vastgestelde zondagen openen en dan ook nog eens pas vanaf twaalf uur. Nijhuis hoopt met deze actie in aanloop naar de verkiezingen zijn probleem op de agenda te krijgen. De verkoop van gebak en verse broodjes liep op zondagochtend bijzonder goed.

Ook prinses Beatrix geniet van wintersport
Op de Winterspelen in Sochi zagen we koning Willem-Alexander helemaal uit zijn dak gaan. Maar ook zijn moeder, prinses Beatrix blijkt een wintersportliefhebster te zijn. Ze was afgelopen weekend op bezoek bij de Noorse koninklijke familie. De Nederlandse en Noorse royals zijn al jaren goed bevriend en ze bezoeken elkaar regelmatig. Ditmaal namen de Noorse vrienden onze voormalige koningin mee naar het sportwalhalla van Noorwegen, de Holmenkollen. Op het wintersportcentrum bij Oslo waren gedurende het weekend diverse World Cups bezig. Zaterdag was ze aanwezig bij het schansspringen en zondag stond Beatrix aan de kant bij het langlaufen. De prinses leek zich uitstekend te vermaken.

Sylvie Meis hoeft geen voetballers meer
Na haar scheiding van Rafael van der Vaart bleef Sylvie Meis vaak opduiken in de roddelrubrieken. Ze werd met diverse mannen gespot, maar we hoeven niet meer te verwachten dat ze aan de zijde van een voetballer aangetroffen wordt. Sylvie had voor het huwelijk met Van der Vaart een relatie gehad met NAC-verdediger Maarten Atmodikoro en naar verluidt ook met Zlatan Ibrahimovic.

Tegenover Vogue laat Meis duidelijk weten klaar te zijn met de voetbalwereld: "De kindse manier waarop volwassen mannen worden behandeld. Alsof ze niet zelf kunnen nadenken. Op trainingskampen wordt bepaald hoe laat je naar bed moet, wat je eet voor je ontbijt, wanneer je wel en niet mag praten. Je wordt in een bus gezet en van hier naar daar gereden."

Ook met de discipline uit de voetbalwereld had de Nederlandse maar weinig op: "Ik ben geen kuddedier. Ik wil niet aan het ontbijt horen dat ik mijn telefoon niet mag aanzetten omdat dat nou eenmaal de regels zijn." Maar gelukkig bracht de loopbaan Van der Vaart ook wat positiefs: "Hij introduceerde sport bij mij. Ik ben er nu extra trots op dat ik gezond met mijn lijf bezig ben."

Monta Ellis gooit ze er blind in
We zien het vaker, basketballers die aparte trucjes doen. Deze keer was het Monta Ellis die wat bijzonders liet zien. De 28-jarige guard van de Dallas Mavericks deed wat bijzondere trucjes tijdens de warming up voor de wedstrijd tegen Golden State:

Monta Ellis kan het zonder te kijken (Bron: YouTube)