Neymar hoeft niet per se te vertrekken

Neymar verwacht dat Brazilie tijdens het WK van 2014, in eigen land, hoge ogen kan gaan gooien. Het supertalent denkt dat de Goddelijke Kanaries als een team kunnen presteren.

"Als je naar de FIFA-ranglijst kijkt behoren we niet meer tot de top vijf van de wereld", vertelt Neymar op de website van de FIFA. "Maar we werken hard om een identiteit voor de ploeg te creëren en een eenheid te worden, dat heeft tijd nodig. We spelen nog niet zo lang samen en we hebben veel veranderingen meegemaakt."

Het is nog altijd niet duidelijk hoe de toekomst van Neymar eruit ziet. Volgens diverse geruchten is hij in een vergevorderd stadium met FC Barcelona, maar daar is nog altijd geen duidelijkheid over. Een langer verblijf ziet hij ook wel zitten. "Ik denk niet dat het mijn ontwikkeling tegenhoudt als ik lange tijd bij Santos blijf voetballen."

"Ik denk dat ik steeds een betere speler word omdat ik elk jaar weer meer ervaring opdoe. Er zijn mensen die zeggen dat ik moet vertrekken om me te ontwikkelen, maar daar is niets van waar", aldus Neymar.