R. Koeman content: "Zijn blijven knokken"

Als gevolg van de 2-1 zege die Feyenoord boekte op FC Groningen brengen de Rotterdammers de winterstop door op de vierde plaats. Na afloop van de thriller tegen Groningen prees Koeman met name de werklust die zijn pupillen tentoonspreidden. "Het voetbal was niet altijd even goed, maar ik was blij te zien dat we zijn blijven knokken voor de overwinning", zegt hij op de officiële clubsite.

Graziano Pellè deed FC Groningen met zijn dertiende en veertiende treffer van het seizoen hoogstpersoonlijk de das om. "Hij maakte vandaag opnieuw het verschil", jubelde Koeman. "Zijn rendement is ontzettend hoog dit seizoen. Dat is heel belangrijk, want vaak zie je dat je alleen mee kunt doen om de bovenste plaatsen als je een topscorer in je team hebt."

Na het vertrek van enkele bepalende spelers moest Koeman afgelopen zomer een nieuw geraamte bouwen, en deed dit met succes. "Het hele puzzeltje is goed gevallen", beaamt de ervaren trainer. "Het is gaan lopen bij ons dit seizoen, het team gelooft erin dat er meer inzit voor ons dan we vooraf verwacht hadden."

"Daar komt bij dat we er fysiek goed voorstaan, met weinig blessures, terwijl het ook onderling in de groep goed zit. Dat alles maakt dat we met een heel goed gevoel kunnen toeleven naar de wedstrijden die in januari op het programma staan."