Pato en Robinho willen weg bij Milan

De aanvallers Alexandre Pato en Robinho willen vertrekken bij AC Milan. De Brazilianen hebben een transferverzoek ingediend, laat vice-voorzitter Adriano Galliani zondag weten op de website van de Italiaanse club. Galliani vliegt naar het thuisland van het tweetal om te onderhandelen met clubs.

"De trip naar Brazilië staat al maanden gepland, maar het wordt geen vakantie. Het wordt hard werken, want we moeten over twee spelers onderhandelen. Pato en Robinho willen vertrekken", vertelt Galliani.

De 28-jarige Robinho, sinds 2010 actief voor Milan, wil graag terugkeren naar zijn geboorteland. Flamengo en Fluminense zouden de oud-speler van onder meer Real Madrid op de korrel hebben. Naar verluidt heeft wereldkampioen Corinthians interesse voor de 23-jarige Pato, die sinds 2007 in San Siro actief is.

Pato kent een lange geschiedenis van blessures en kwam dit seizoen pas drie keer in actie voor zijn ploeg. Robinho leverde met veertien doelpunten een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap in 2011, maar kwam dit seizoen nog niet verder dan zes optredens.


Pato en Robinho willen weg bij Milan (Foto: Novum)