Mancini lovend over debutant Rekik

Karim Rekik (18) debuteerde zaterdag als basisspeler bij Manchester City. Het jeugdproduct van Feyenoord liet een goede indruk achter, zag ook trainer Roberto Mancini.

Manchester City won in blessuretijd van hekkensluiter Reading. Rekik zat toen al tien minuten uit te blazen op de bank, maaar in de ruim tachtig minuten daarvoor had hij een zich op positieve wijze gepresenteerd. Als linksback kwam de Hagenaar nooit echt in de problemen.

Mancini was dan ook vol lof over zijn jonge debutant. "Hij is pas achttien jaar maar heeft meer dan genoeg kwaliteiten om zich staande te houden", zei de Italiaan na afloop. "Ik vond dat hij erg goed speelde." De coach deed een beroep op Rekik met het oog op het drukke programma.

Op Tweede Kerstdag (traditioneel Boxing Day genaamd) ontmoeten de Citizens Sunderland. "Eigenlijk is Rekik een centrale verdediger, maar hij heeft opnieuw bewezen dat hij ook prima uit de voeten kan als linksback. We zijn zeer tevreden over hem", aldus Mancini.

Mancini moest overigens lang wachten op de winnende goal. Gareth Barry kopte in de 93e minuut een voorzet van David Silva binnen. "Het is maar weer eens gebleken dat het belangrijk is om vroeg te scoren. Mijn hart kan zulke late beslissingen niet aan", lachte Mancini. "We verdienden het om te winnen, maar maakten het onszelf onnodig moeilijk."