Button teleurgesteld in lekkende Hamilton

McLaren-coureur Jenson Button is teleurgesteld in zijn teamgenoot Lewis Hamilton. De reden hiervoor is dat de wereldkampioen van 2008 via Twitter telemetriegegevens lekte. Hij deed dit tegenover zijn fans om te tonen waar hij op Spa-Francorchamps langzamer was dan Button.

De verspreide foto toonde ook de wagenhoogte van de McLaren en de acceleratie van de bolide. Dit steekt Button omdat het gevoelige informatie is waar de concurrenten hun voordeel mee kunnen doen. "Ik sta er echt van te kijken en ben erg verbaasd, teleurgesteld is misschien het goede woord. We werken zo hard om de wagen te verbeteren en dingen als dit moeten geheim en privé blijven. Ik wilde het niet zien op Twitter, het was gewoon de complete telemetrie van onze kwalificatie."

Hamilton legde uit dat hij met de oude achtervleugel veel tijd verloor ten opzichte van Button die met de nieuwe reed, maar ook ten opzichte van andere coureurs. Button: "Hij zou met de oude vleugel die tijd weer moeten terugpakken vanwege het feit dat die vleugel meer downforce genereert. Ik was bovendien sowieso acht tienden sneller in de kwalificatie."