Bridesmaids-maker overweegt remake Intouchables

De Amerikaanse Bridesmaids-regisseur Paul Feig bekijkt of hij de Engelstalige remake van de Franse hitfilm Intouchables wil regisseren. Oscarwinnaar Colin Firth overweegt de hoofdrol te spelen, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Firth, die twee jaar geleden een Oscar won voor zijn rol als stotterende Engelse koning in The King's Speech, heeft de rol van verlamde aristocraat op het oog. Intouchables is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal over een rijke man die door een ongeluk tijdens het paragliden verlamd raakt.

In het Franse origineel huurt de Parijse aristocraat een Senegalese straatjongen in die, naar later blijkt, alleen kwam solliciteren om zijn uitkering in stand te houden. De twee blijken aan elkaar gewaagd en elkaars leven te verrijken. De komedie, die sinds vorige week ook in Nederland draait, is een groot succes in Frankrijk. Intouchables heeft daar miljoenen mensen naar de bioscopen getrokken.

De Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein is druk bezig met een Engelstalige remake van de Franse komedie. De producent zit ook achter het succes van de Franse film The Artist die dit jaar vijf Oscars won. De Franse producent Nicolas Duval-Adassovsky, die ook het origineel produceerde, is al aangenomen voor de remake. Een scenario moet nog worden geschreven, maar verwacht wordt dat de film in de herfst wordt opgenomen.