Löw: "Jaar goed afsluiten tegen Nederland"

Duitsland speelde net als Oranje gelijk in aanloop naar de onderlinge confrontatie. De 3-3 uitslag bij Oekraïne baart bondscoach Joachim Low geen zorgen.

Löw experimenteerde met  drie verdedigers, maar zag dit niet goed uitpakken. Dankzij doelpunten van Simon Rolfes en Thomas Muller wist Duitsland uiteindelijk een nederlaag te voorkomen. Löw was desondanks tevreden. "Ik ben zeer gelukkig met het optreden van mijn ploeg. Misschien ben ik dan wel een van de weinigen", zei de bondscoach tegen ARD.

"Er zijn veel positieve punten die ik mee kan nemen uit de wedstrijd. We hebben een goede mentaliteit getoond en ik ben zeker niet teleurgesteld. Natuurlijk kunnen sommige dingen beter, maar in deze wedstrijd wilden we ook een nieuwe dingen uitproberen", aldus Löw, die weet wat er beter moet. "Twee doelpunten vallen uit onze eigen corners aan de andere kant."

"Die tegentreffers hebben niets te maken met de driemansverdediging. Ik wilde dat testen voor eventuele noodsituaties. Dat kun je het beste doen voordat het zover komt. Dinsdag zullen we tegen Oranje echter niet in dezelfde tactiek spelen. We willen dit jaar op een goede wijze afsluiten tegen Nederland", aldus de Duitse bondscoach, die in de EK-kwalificatie geen puntenverlies leed.