Westerveld: "Zuid-Afrika mix van Eredivisie en amateurs"

Sander Westerveld is in de herfst van zijn loopbaan neergestreken in Zuid-Afrika. De doelman (37) voelt zich op zijn plek bij Ajax Cape Town.

De oud-doelman van onder meer Vitesse, Liverpool en Real Sociedad maakte onlangs zijn debuut voor de Zuid-Afrikaanse club. "Dit is heel anders dan Liverpool, Real Sociedad of Monza", aldus Westerveld tegen Voetbal International. De zesvoudig international was toe aan iets nieuws.

"Toen Ajax Cape Town zich meldde, was ik net op weg van Italië terug naar Nederland. Lang heb ik dus niet zonder club gezeten. Al heb ik na Monza wel stiekem gedacht 'het is klaar'. Echte ambities had ik niet meer", zei Westerveld, die merkt dat alles goed geregeld is bij zijn club.

"De Zuid-Afrikaanse competitie is een mix van Eredivisie- en amateurniveau. Het verschil tussen de topclubs en de hotseknotseteams is vrij groot. Ajax Cape Town wordt heel professioneel geleid, er is een serieuze organisatie, waar het opleiden centraal staat. Er wordt volgens de traditionele Ajax-school gevoetbald. Ja, wat dat betreft heb ik het gevoel ik bij een topclub zit", aldus Westerveld.