Sneijder: "Zijn absoluut niet tevreden"

Het chagrijn overheerste bij het Nederlandse kamp, na de teleurstellende remise in het oefenduel met Zwitserland (0-0). Ook Wesley Sneijder kon onmogelijk tevreden zijn.

De kleine spelmaker laat weten vanavond een lastige tegenstander te hebben getroffen, maar zoekt vooral de schuld bij zijn eigen ploeg. "We zijn hier absoluut niet tevreden mee. Zwitserland is een lastige ploeg", aldus Sneijder na afloop tegenover de camera's van Veronica.

"Ze spelen eigenlijk het Italiaanse spelletje, mede doordat veel van die jongens in de Serie A spelen. Maar we moeten de schuld bij onszelf zoeken, want we hebben niet laten zien wat we kunnen." Volgens Sneijder lag het vooral aan in de instelling van de Oranje-spelers. "Als we er allemaal een schepje bovenop hadden gedaan, hadden we deze wedstrijd wel gewonnen."

De middenvelder moppert verder. "Het was onvoldoende, te weinig en alles ging in een te laag tempo." Dinsdag wacht Oranje een hele andere opponent, namelijk Duitsland. Sneijder beseft dat Nederland dan uit een ander vaatje zal moeten tappen. "De knop moeten worden omgedraaid richting Hamburg."