'Uchebo op weg naar Stoke City'

Michael Uchebo zou na de winterstop wel eens zijn wedstrijden kunnen afwerken in de Premier League. De Nigeriaanse aanvaller van VVV-Venlo is door Stoke City uitgenodigd voor een kenningsmakingsgesprek. De Engelse ploeg heeft VVV gevraagd voor toestemming.

Technisch directeur Mario Captein liet zich in VI uit over de interesse van Stoke in de 21-jarige Uchebo: "Ze willen met Michael praten. Je moet het zien als een soort intakegesprek. Dat kan ik me wel voorstellen, je wilt altijd even met een speler praten voor je ermee in zee gaat. Het geeft in ieder geval aan dat de interesse van Stoke zeer serieus is."

Captein liet verder weten dat Uchebo naar Engeland mag afreizen om te praten over een eventuele transfer: "Volgende week is er geen competitieronde vanwege interlands, dat zou een goed moment kunnen zijn." VVV zou Uchebo graag willen verkopen, aangezien het contract van de Nigeriaan komende zomer afloopt.

Toch is een overgang naar Stoke nog geen zekere zaak voor Uchebo. Engeland moet wel een uitzonering maken voor de spits. Captein: "Stoke hoopt dat de commissie in Engeland die daarover gaat hem dispensatie verleent. Dat is bijvoorbeeld ook gebeurd bij Ryo Miyaichi van Arsenal."