Chelsea heeft Barça-talent Romeu binnen

Chelsea heeft de talentvolle middenvelder Oriol Romeu van Barcelona overgenomen. De 19-jarige, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, tekent voor vier jaar en kost de Londenaren vijf miljoen euro. Barcelona kan hem na een jaar terugkopen voor tien miljoen euro of na twee jaar voor vijftien miljoen euro. De twee clubs zijn weken over Romeu in onderhandeling geweest.

Romeu, die met Barcelona B afgelopen seizoen derde werd in de Segunda Division, speelde twee duels voor het eerste elftal van  Barcelona. Aan het begin van het vorige seizoen mocht hij in een van de twee duels om de Spaanse supercup de volledige negentig minuten meespelen. Aan het einde van de competitie debuteerde hij ook in de Primera Division als invaller tegen Deportivo de La Coruña.

De sterke verdedigende middenvelder sluit aan bij Chelsea zodra hij met Spanje is uitgeschakeld op het WK onder 20 jaar. Volgens beide clubs is hij gezegend met een goed spelinzicht en een goede pass, maar kan hij ook tackelend prima uit de voeten.