'Charisteas moet Vennegoor opvolgen bij Rapid'

Angelos Charisteas is in gesprek met Rapid Wien. De club die afgelopen week afscheid nam van Jan Vennegoor of Hesselink is in gesprek met de Griek.

Charisteas streek in de winterstop verrassend neer bij Schalke 04, nadat een Frans avontuur bij Arles-Avignon niet op succes was uitgelopen. Bij Die Königsblauen kwam de oud-Ajacied en ex-Feyenoorder niet verder dan 96 Bundesliga- en veertien Champions League-minuten. Wel kroonde hij zich in de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt (2-1) nog tot matchwinner.

Het contract van Charisteas werd door Schalke niet verlengd, waardoor de spits weer transfervrij is. Zijn volgende station lijkt Rapid Wien, de club waarvan oud-Oranje-international Jan Vennegoor of Hesselink deze week afscheid nam.

Volgens het Duitse Sportwoche is Charisteas inmiddels in gesprek met de Oostenrijkse recordkampioen. Rapid is op zoek naar een nieuwe spits na het vertrek van Vennegoor of Hesselink en lijkt voor Charisteas te gaan. De laatste keer dat Rapid kampioen werd was in 2008.