Messi: ''Nooit tevreden met wat we hebben bereikt''

Volgens Lionel Messi is de basis voor het succes van Barcelona niet zozeer talent, maar de grote wil om te winnen. "Nooit zullen we tevreden zijn met wat we hebben bereikt. We zullen nooit op onze lauweren rusten, dat is ook onmogelijk onder trainer Josep Guardiola", zegt Messi in de krant Sport.

De Argentijn zegt dat bij Barcelona niemand belangrijker is dan het team. "Daarom ben ik ervan overtuigd dat we ook in de toekomst prijzen pakken. Nooit zullen we tevreden zijn met wat we hebben bereikt." Messi is blij met het aanblijven van Josep Guardiola als coach van Barcelona. De Spanjaard gaf vrijwel meteen na het winnen van de Champions League aan ook komend seizoen eindverantwoordelijke te zijn van de Spaanse kampioen. "Onder hem heb ik grote stappen gemaakt. Hij reikt je zoveel dingen aan die je kunt gebruiken om beter te worden", aldus een lovende Messi.

Zo succesvol als de kleine dribbelaar bij zijn club Barcelona is, zo moeizaam gaat het als hij de kleuren van zijn land verdedigt. Over drie weken begint voor hem de jacht op de Copa América. Messi snakt naar succes met de nationale ploeg. "Hopelijk kunnen we de fans plezier bezorgen door het toernooi te winnen. Ik heb niet het gevoel dat ik moe ben, de honger is groot."