Hülkenberg: "Blijf zeker in de Formule 1"

Nico Hülkenberg verwacht volgend jaar zeker in de Formule 1 actief te blijven. De Duitser zag zijn contract bij Williams niet verlengd worden en werd bij de Britse renstal vervangen door Pastor Maldonado. Hülkenberg wordt nu nadrukkelijk genoemd als rijder bij Force india en als reserve-coureur bij Mercedes Grand Prix.

"Ik wil Williams bedanken voor drie fantastische jaren. Hoewel het jammer is dat de samenwerking niet voortgezet zal worden, ben ik blij dat ik onderdeel heb uitgemaakt van het team," schreef Hülkenberg op zijn site. "Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik in 2011 in de Formule 1 zal blijven. Ik heb nog geen contract met een ander team, maar dat gaat hopelijk snel veranderen. Het ziet er namelijk goed uit."

De Duitser beseft dat hij in het begin van het jaar door een gebrek aan ervaring in het begin van dit jaar in het nadeel was. "Ik realiseerde me dankzij mijn teamgenoot Rubens Barrichello al snel dat het belangrijk is om ervaring te hebben. Rubens is de sterkste teamgenoot die ik ooit gehad heb en ik ben blij dat ik dit jaar naast hem heb kunnen rijden. Hij heeft me erg geholpen met mijn ontwikkeling."

Hierdoor werd Hülkenberg volgens hemzelf gedurende het jaar steeds compeitiever en heeft de strijd met Barrichello er voor gezorgd dat Williams gedurende het jaar stappen voorwaarts heeft gemaakt. "We hebben in Abu Dhabi op zondag onze helmen uitgewisseld en er beiden wat persoonlijks op geschreven. Ik hoop dat Rubens nog lang in de Formule 1 actief zal zijn en ik wens hem het allerbeste."