Schut: "Veel pech gehad"

Hoewel FC Utrecht na drie groepswedstrijden in de Europa League nog steeds ongeslagen is, begint de frustratie toe te nemen. Gewonnen werd er immers nog niet.

Het laatste gelijkspel was donderdagavond tegen Steaua Boekarest (1-1). Door toedoen van een eigen doelpunt werd de zege uit handen gegeven. Alje Schut was de ongelukkige aan de kant van de Domstedelingen. Hij kopte een kwartier voor tijd achter Michel Vorm. "Dat moet niet gebeuren", zei Schut met enig gevoel voor understatement tegenover Goal.com.

"Ik dacht dat Vorm ‘keeper’ riep", vervolgde de verdediger. "Dat was niet zo." Door een schrikreactie kon Schut de bal niet meer wegkoppen en raakte hij de bal dermate slecht dat het een eigen doelpunt werd. Aanvaller Ricky van Wolfswinkel zag het ook gebeuren, maar weigerde de zwarte piet uit te delen. "Het was de derde keer dat we konden winnen, maar voor de derde keer deden we het niet."

"We begonnen enigszins rustig en wilden vanuit de organisatie tot goed spel komen", analyseerde Van Wolfswinkel. "In de tweede helft zag je dat als we er iets meer voor gingen knokken, we ook nog tot goed spel kunnen komen. We hebben nog een aantal wedstrijden te spelen. We zullen moeten gaan winnen."

Schut vulde hem aan: "We hebben ongelofelijke pech gehad. Een bal op de lat, een onterecht afgekeurde goal, een-op-een met de keeper: we hadden er zeker nog een moeten bijprikken. Dit is zwaar klote."