De Jong lacht om horrortackle

Nigel de Jong bezorgde Hatem Ben Arfa bijna twee weken geleden een dubbele beenbreuk. Tijdens de training van afgelopen vrijdag dreven de spelers van Manchester City de spot met de overtreding van de international van het Nederlands elftal.

In het trainingspotje ging De Jong het duel aan met Kolo Touré, die vervolgens naar de grond ging en deed of hij een ernstige blessure had opgelopen. Dit zorgde vervolgens voor lachende gezichten bij de selectie. Iemand van de technische staf deed er nog een schepje bovenop en toonde de Nederlander een zogenaamde gele kaart.

Een woordvoerder van Manchester City heeft inmiddels in The Sun gepoogd het voorval te verklaren. "Het ging om een trainingspartijtje en Nigel de Jong heeft niet de bedoeling gehad het incident met Hatem Ben Arfa na te bootsen."

De tackle op Ben Arfa had voor De Jong grote gevolgen. Zo werd hij door bondscoach Bert van Marwijk uit het Nederlands elftal gezet en kreeg hij Olympique Marseille, de eigenaar van de aanvaller, achter zich aan.