Inter-preses Moratti: "Komst Messi kan serieus worden"

Massimo Moratti, voorzitter van Internazionale, zegt dat het vastleggen van FC Barcelona-ster Lionel Messi een serieuze zaak wordt. "Messi naar Inter? Nou ja, ik vraag het mezelf af en ik denk er serieus over na", aldus de preses van de Nerazzurri tegenover La Gazzetta dello Sport. "Leo is de beste speler ter wereld. Voorheen maakte ik grappen over zijn komst, maar nu moeten we gaan bekijken of we dit serieus kunnen aanpakken."

Messi staat al langere tijd op de verlanglijst van Moratti en volgens diverse geruchten is er al sprake van een ondertekend voorcontract met Jorge Messi, de vader van de sterspeler. Dit wijst erop dat het niet ondenkbaar is dat Messi in de toekomst een contract zal tekenen in Milaan.

Mocht Inter daadwerkelijk actie ondernemen om de aanvaller naar Italië proberen te halen, dan zal het niet makkelijk worden de speler los te weken bij Barça. Messi verdient in de Catalaanse hoofdstad tien miljoen euro per jaar en heeft daar een contract tot 2016. De afkoopsom in zijn contract bedraagt 250 miljoen euro.