Uitslagen Jupiler League speelronde 9

Vanavond werd de negende speelronde in de Jupiler League afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen en de vernieuwde stand.

FC Zwolle heeft vanavond de topper tegen Sparta Rotterdam winnend afgesloten. Voor Sparta-trainer was het een weerzien met zijn oude club. Vorig seizoen kwam Everse in opspraak door bitterballen-gate, moest vertrekken, kwam via de rechter weer terug, maar moest uiteindelijk toch zijn biezen pakken. Na een interim-periode bij sc Heerenveen kwam hij terecht bij Sparta Rotterdam. Sparta kwam na 24 minuten op voorsprong via topscorer Voskamp, FC Zwolle kwam in de 39e minuut langszij. Een rode kaart in de 59e minuut voor de Spartaan Kras zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Ars benutte namens Zwolle de penalty, en Van Polen stelde in de 82e minuut de zege veilig: 3-1. Dankzij de zege en dankzij het gelijkspel van RKC Waalwijk bij sc Cambuur neemt FC Zwolle de koppositie weer over.

FC Eindhoven en FC Den Bosch hebben na een enerverend duel met 3-3 gelijk gespeeld. Kantelberg maakte namens FC Eindhoven in de achtste minuut de openingstreffer. FC Den Bosch kreeg in de 30e minuut de kans op de gelijkmaker via een penalty, maar vanaf elf meter miste Vorthoren. Zeven minuten na rust kwam Den Bosch met tien man te staan, Vorthoren kreeg zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken. Met de 1-0 achterstand voor Den Bosch en met een man minder leek de wedstrijd uit te vallen in het voordeel van Eindhoven. Den Bosch gaf zich echter niet gewonnen en ging vol in de aanval. Peters maakte in de 59e minuut de 1-1, drie minuten later gevolgd door de 1-2 van Bakx. Laatstgenoemde zorgde in de 70e minuut zelfs voor de 1-3. De wedstrijd leek gespeeld, maar Vlug scoorde in de 87e minuut de aansluitingstreffer: 2-3. Op zoek naar het gelijkspel werd FC Eindhoven beloond, Van Son maakte in de 94e minuut de 3-3.

AGOVV Apeldoorn heeft op bezoek bij Almere City FC hard uitgehaald. De bezoekers stonden met de rust met 0-3 voor door doelpunten van Laghmouchi, Mille, en een eigen doelpunt van Troost. Na rust zorgde Hemmen voor de 0-4. In de 74e minuut maakte Fachtali vanaf elf meter de 1-4, en zes minuten later kreeg AGOVV een strafschop, die benut werd door Hemmen: 1-5. Conrad besloot de wedstrijd in de 86e minuut op 1-6.