Been eist scherp begin tegen kampioen Twente

Mario Been blijft volledig vertrouwen houden in zijn manschappen. Dit ondanks een slechte start van het seizoen.

Feyenoord treft vanavond kampioen FC Twente. "Iedereen weet hoe geweldig de sfeer hier kan zijn. ‘De Kuip is altijd imponerend voor tegenstanders, maar zeker tijdens avondwedstrijden. De boodschap die ik zaterdagavond voor de wedstrijd aan de jongens mee zal geven is duidelijk: begin scherp, zodat onze twaalfde man zo snel mogelijk achter ons staat", zegt Been in een reactie op de clubsite.

"Wij zijn nog altijd Feyenoord. Natuurlijk staan we op de dertiende plaats en voetballen we niet zoals we willen, maar we moeten uitstralen dat we honderd procent geloven in de overwinning. Een zege op Twente zou ons uit de malaise kunnen trekken, een boost kunnen geven richting de komende weken", weet de coach.

Been put hoop uit het feit dat Luc Castaignos scoorde voor Oranje onder-19. "Luc vertelde dat hij met zijn doelpunten voor Oranje vertrouwen heeft getankt en dat tegen Twente wil laten zien. Hopelijk lukt het hem om die lijn door te trekken", vervolgt Been, die zegt dat de Jong Oranje-spelers hun kater hebben weggespoeld na het mislopen van het EK 2011. Leroy Fer, die uit vorm is, komt er volgens Been ook weer bovenop. "Hij weet heel goed wat hij wel en wat hij niet kan. Juist daarom weet ik zeker dat hij er bovenop gaat komen."