Krul: "Ik moet hem stompen of wat dan ook. Dat ding moet weg"

Jong Oranje ging gisteravond in het thuisduel van de play-offs tegen Oekraïne met 1-3 de boot in. Tim Krul was na afloop aan het balen. Bij de 0-2 was de doelman negatief betrokken.

Krul maakte een kostbare fout, maar zag het gehele team matig presteren. Het resultaat was een 1-3 verlies in een cruciale play-off wedstrijd voor het EK 2011 in Denemarken

"We hebben in de eerste helft zwaar verzaakt. Niet het niveau gehaald waar we de kwaliteiten wel voor hebben. Dan zeg je in de rust tegen elkaar dat er nog een hele tweede helft is om iets recht te zetten. Maar als je dan zo'n penalty tegen krijgt en het 0-3 wordt is het klaar. Zwaar zuur. Een 1-3 thuis, dat kan gewoon niet op dit niveau", aldus Krul na afloop van het duel op Het Kasteel tegenover OnsOranje.

De doelman van Oranje kon de tweede tegentreffer op zijn conto schrijven. "De vrije trap was een zwabberbal. Die dingen bewegen als een gek. Ik wilde hem klemmen maar eigenlijk moest ik hem stompen of wat dan ook. Dat ding moest weg."

Dinsdag gaat Jong Oranje in Kiev de uitdaging aan om de 1-3 achterstand alsnog om te buigen naar een plek op het EK in Denemarken.