'Toni niet verder bij AS Roma'

Luca Toni speelt komend weekeinde zijn laatste wedstrijd voor AS Roma. Dat denkt hij zelf althans. De aanvaller lijkt te horen hebben gekregen dat hij moet vertrekken uit de Italiaanse hoofdstad. De club heeft een optie de huurling van Bayern München te kopen, maar deze wordt volgens Toni niet gelicht. Hij nam alvast afscheid op zijn eigen website.

De 32-jarige spits bedankte zijn fans. "Ik ben mijn teamgenoten erg dankbaar en ben van hen en de supporters gaan houden. Heel erg bedankt Roma, ik hoop dat het afscheid niet voorgoed is. Het liefst blijf ik voor deze club spelen." De aanvaller speelde sinds zijn komst in de winterstop vijftien competitiewedstrijden voor Roma. Hierin scoorde hij vijf keer.

Bij Bayern München heeft de 47-voudige international nog een contract tot de zomer van 2011. Hij kan het niet zo goed vinden met trainer Louis van Gaal en wilde vertrekken. Toni hoopte dat AS Roma hem wilde overnemen, maar de club lijkt hier nu van af te zien. In verschillende Italiaanse media doken berichten op dat Roma de overgang niet kan betalen.