Vlaar: "Met een grote boog om ArenA'

Ron Vlaar speelde gisteren voor het eerst in de ArenA sinds de beruchte oefenwedstrijd tegen Italië waar het stadion voor Vlaar een martelkamer bleek. "Het liefst reed ik in een grote boog om de ArenA heen."

Terwijl Vlaar de huid werd volgescholden door de huidige assistent bondschoach Philip Cocu en Joris Mathijsen sloeg de Noord-Hollander, na weer een treffer van Luca Toni, de handen voor zijn ogen. "Op dat moment wist ik al dat het voorlopig mijn laatste wedstrijd in Oranje zou zijn." Zo voelde hij het verdict van Marco van Basten aan. Het dal waarin hij zat, werd door twee zware blessures alleen nog maar dieper. "Maar gek genoeg sta ik hier misschien wel dankzij mijn knie," aldus Vlaar.

"Ik ben fysiek én mentaal veel sterker uit die periode gekomen." En omdat opnieuw te bewijzen was hem er veel aan gelegen om zijn Amerikaanse tegenstander lam te leggen. "Dan kon er eindelijk een streep door mijn vorige interland."  Inmiddels Lonkt het WK voor Vlaar. "Maar als ik een ding door mijn blessure heb geleerd, is het niet te ver vooruit kijken. Ik richt me alleen op Feyenoord. Daar moet ik de basis leggen voor Zuid-Afrika."