De Zeeuw kan tegen Heerenveen spelen

Demy de Zeeuw kan zaterdag voor Ajax de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen voetballen. Hij viel gisteren tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente (3-0) uit met een hamstringblessure. De medische staf van Ajax verwacht dat de middenvelder aan het einde van de week weer helemaal fit is.

Voor Urby Emanuelson komt het duel met Heerenveen waarschijnlijk te vroeg. De linkspoot heeft tegen FC Twente een spier in het bovenbeen verrekt. Hij richt zich voorlopig op het thuisduel van volgende week donderdag in de Europa League met Juventus.

Trainer Martin Jol krijgt einde van deze week duidelijkheid over het herstel van Toby Alderweireld. De Belg verrekte vorige week in de uitwedstrijd met Feyenoord (1-1) zijn hamstring. Hij kan mogelijk tegen sc Heerenveen weer in actie komen. Jol kan Alderweireld goed gebruiken in Friesland. Jan Vertonghen ontbreekt tegen sc Heerenveen omdat hij geschorst is. Eyong Enoh is voorlopig nog geblesseerd.

Ismaïl Aissati en Miralem Suljemani spelen morgen met Jong Ajax tegen Jong Heerenveen/Emmen. Jol hield beide spelers de laatste duels buiten zijn selectie omdat hij ontvreden over ze is.