Van Bommel: "Bayern kijkt uit naar Van Gaal"

Mark van Bommel en Bayern München liepen afgelopen weekend de landstitel mis in Duitsland. VfL Wolfsburg mocht zich dankzij 5-1 zege op Werder Bremen kronen tot Meister. Bayern moest genoegen nemen met een tweede plaats en daarmee rechtstreekse plaatsing voor de Champions League.

Van Bommel was blij dat de tweede plaats was veiliggesteld door Der Rekordmeister. "Na een slecht seizoen zijn we tevreden zijn met onze minimale doelstelling, de tweede plaats," aldus de Bayern-captain tegenover Sportweek. "Dat klinkt misschien een beetje komisch. Maar het zwartste scenario, waarin we vierde zouden zijn geworden en kwalificatie voor de Champions League waren misgelopen, hebben we weten af te wenden. Daar móeten we tevreden mee zijn."

Bayern maakte de competitie af met Jupp Heynckes als trainer. De ervaren Heynckes verving enkele weken geleden de ontslagen Jürgen Klinsmann. Zou Bayern onder de hoede van Klinsmann wel de titel hebben gepakt. Van Bommel: "Het heeft geen enkele zin om daarover te speculeren. We hebben het kampioenschap in ieder geval niet de laatste vijf wedstrijden onder Heynckes verloren. Ook het gelijkspel tegen Hoffenheim, op de één na laatste competitiedag, is niet beslissend geweest."

"We hebben de titel verspeeld tegen clubs als VfL Bochum, Mönchengladbach, 1.FC Köln en Hannover 96. Dan noem ik zo vier wedstrijden waarin we volkomen onnodig tien punten hebben laten liggen. We hebben de titel zelf laten liggen."

Van Bommel kijkt intussen uit naar volgend seizoen, wanneer Louis van Gaal de scepter zal zwaaien in München. "De hele club kijkt uit naar de komst van Louis van Gaal," aldus de Limburger.