Tomasson: "Denk niet dat Olsen naar Ajax gaat"

Morten Olsen is momenteel de belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Feyenoord-aanvaller Jon Dahl Tomasson denkt echter dat de huidige bondscoach van Denemarken niet aan de slag zal gaan in Amsterdam.

"Ik denk niet dat we hem kwijtraken," verklaart Tomasson tegenover Sportweek. "Niet dat ik hem heb gesproken, hoor. Maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat hij vertrekt. We staan er goed voor in de WK-kwalificatie en hij heeft een contract tot 2010. Ik kan natuurlijk niet in zijn hoofd kijken, maar ik denk dat Olsen de klus graag wil afmaken."

Ook al zou Olsen naar Ajax willen, dan verwacht Tomasson dat de Deense bond hem niet zal vrijgeven. "Olsen is een topcoach, de beste trainer die ik ooit heb gehad. Het is voor Denemarken bijna onmogelijk om opnieuw een trainer van zijn kaliber te vinden. Ik denk dan ook niet dat ze hem laten gaan. Een dubbelfunctie? Alles kan in het voetbal, maar ik heb al gelezen dat de bond dat niet ziet zitten. Dus ga ik er vanuit dat Olsen níet naar Ajax gaat."