Transfer Meeuwis naar FC Groningen ketst af

Roda JC en FC Groningen zijn bijna akkoord over Marcel Meeuwis. Aanvankelijk gaf de clubleiding van de Limburgers aan niet te willen meewerken aan een transfer van de 27-jarige middenvelder naar Groningen. Nu zou dit echter zijn veranderd en heeft Roda de vraagprijs van Meeuwis met een miljoen verlaagd naar vier miljoen euro.

Eerder boden de Groningers drie miljoen euro voor Meeuwis wat toen werd afgewezen door Roda. De Limburgers lijken nu echter toch bereid om hun aanvoerder te verkopen.

Meeuwis heeft zelf al eerder laten weten dat hij niet in Kerkrade wil blijven wegens een verstoorde relatie met trainer Raymond Atteveld.

Update 18:10

De transfer lijkt nu dan toch af te ketsen. Roda houdt vast aan een transfersom van vijf miljoen euro, een bedrag dat Groningen niet wil betalen. Hans Nijland, directeur van FC Groningen zegt het volgende: "Sinds de maandag na de bekerfinale hebben we géén contact meer met Roda gehad. Ik lees overal dat we begin deze week opnieuw met Roda hebben gesproken, maar dat is absoluut niet waar. Ik heb met veel mensen gesproken, maar niet met Limburgers. Het initiatief over Meeuwis moet nu van Roda komen. Wij kijken inmiddels naar andere namen op ons lijstje."