Nadal boos op leiding Wimbledon

Rafael Nadal heeft genoeg van de organisatie van Wimbledon. De Spanjaard snapt namelijk niet dat de leiding van het tennistoernooi in Engeland vorige week zondag, die al lange tijd als traditionele vrije dag geldt, niet had geschrapt.

Nadal is vier dagen bezig geweest om af te rekenen met zijn tegenstander Robin Söderling. Door deze overwinning bereikte de nummer twee van de wereldranglijst de vierde ronde. "Het geeft me veel vertrouwen dat ik de partij toch nog heb gewonnen, maar ik voel me wel erg moe nu. Ik moet nu iedere dag een wedstrijd spelen als ik de finale wil halen, terwijl Roger Federer door de blessure van Tommy Haas sinds zondag al vakantie heeft."

"Dit had niet hoeven gebeuren, als we gewoon op zondag hadden gespeeld", vervolgt Nadal. De Spanjaard is vooral boos, vanwege het feit dat de organisatie van Wimbledon dinsdagavond besloot niet meer te spelen. Dit kwam vanwege het slechte weer, wat het toernooi al sinds de start teistert.

"Om 20.10 uur scheen de zon en hadden we nog een uur kunnen spelen", aldus Nadal. "Dit is heel lastig voor de spelers, maar ik denk dat ze hier niet al te veel met de belangen van spelers bezig zijn."