[WK-20] Ruime zeges VS en Argentinië

Brazilië is het Wereldkampioenschap onder-20 met een nipte overwinning begonnen. Korea werd met 3-2 verslagen. Zowel Argentinië als de Verenigde Staten wist hun wedstrijd met grote cijfers te winnen.

De Argentijnen hadden de wedstrijd tegen Panama al na 27 minuten beslist. Toen het stond het al 4-0, onder meer door twee treffers van Moralez. Aguero en Di Maria maakte er na de rust nog 0-6 van.

Tsjechie en Noord-Korea deelden de punten, het werd 2-2. Noord-Korea kwam in de twaalfde minuut nog wel op voorsprong via Kum Il Kim, en die stand bleef lange tijd staan. In de tweede helft kwamen de Tsjechen via Kalouda en Kenin op voorsprong. Lange tijd leken ze er met de drie punten vandoor te gaan, maar een minuut voor tijd maakte Jon de 2-2.

In Groep D won de Verenigde Staten met 6-1 van Polen. Polen kwam in de vijfde minuut nog wel op voorsprong via Janczyk, maar verder lieten de Amerikanen het niet komen. Grote man bij de VS wasFreddy Adu die driemaal tot scoren wist te komen.

In dezelfde groep als de Verenigde Staten won Brazilië nipt met 3-2 van Zuid-Korea. Amaral zette de Brazilianen in de 35e minuut op voorsprong, en via twee treffers van Alexandre Pato leek de overwinning vrij eenvoudig te worden binnen gehaald. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd het toch nog spannend, doordat Zuid-Korea via Shim en Shin op 3-2 kwam.

Panama - Argentinië 0-6
20' Maximiliano Moralez 0-1
23' Mauro Zarate 0-2
25' Sergio Aguero 0-3
27' Maximiliano Moralez 0-4
62' Sergio Aguero 0-5
76' Angel Di Maria 0-6

Tsjechie - Noord Korea 2-2
12' Kum Il Kim 0-1
56' Lubos Kalouda 1-1
66' Martin Fenin 2-1
89' Kwang Ik Jon 2-2

Verenigde Staten - Polen 6-1
5' Dawid Janczyk 0-1
9' Danny Szetela 1-1
20' Freddy Adu 2-1
48' Freddy Adu 3-1
51' Danny Szetela 4-1
70' Josmer Altidore 5-1
85' Freddy Adu 6-1

Brazilië - Zuid-Korea 3-2
35' Amaral 1-0
48' Alexander Pato 2-0
59' Alexander Pato 3-0
83' Young Sung Shim 3-1
89' Young Rok Shin 3-2