[NASCAR] Uitslag Crown Royal 400

Jimmie Johnson heeft de Crown Royal Presents the Your Name Here 400 gewonnen. Het is voor Johnson, regerend kampioen, alweer de vierde overwinning in de Nextel Cup.

Het Hendrick Motorsports-team boekte de derde opeenvolgende overwinning, dat sinds de introductie van The Car of Tomorrow ongeslagen is. In de laatste acht races wist het team zeven keer te winnen. Dankzij de overwinning is Johnson gestegen naar de tweede plaats in het kampioenschap, met 211 punten achterstand op Jeff Gordon.

Zaterdagavond werd de race na twaalf ronden nog afgelast vanwege regenval, maar zondag kon deze toch van start gaan onder goede omstandigheden. Ook nu duurde het lang totdat de uiteindelijke winnaar de leiding pakte. Met nog 19 ronden te gaan wist Johnson teamgenoot Kyle Busch te verschalken bij een herstart, waarna hij snel uitliep. Kyle Busch finisht uiteindelijk als tweede. Denny Hamlin weet als derde te eindigen door in de laatste ronden Jeff Gordon te verschalken. Gordon, die de meeste ronden aan de leiding reed, maakte de top-4 compleet.

Ondanks veel herstarts is de dominantie van de Hendrick Motorsports-coureurs geen moment echt in gevaar geweest. Even leek het erop dat Kevin Harvick een einde ging maken aan de dominantie van het Hendrick Motorsports-team. Halverwege de race reed hij maar liefst 106 ronden op kop. Zijn race was echter over na een aanrijding bij het verlaten van de pits. Zijn Chevrolet raakte zwaar beschadigd, maar hij kon wel door in dezelfde ronde als de leiders. Hij zakte terug tot de zevende plaats, wist enkele aanrijdingen te ontwijken en eindigde alsnog als zevende.

In zijn victory lap reed Johnson half uit zijn raam hangend. In zijn hand hield hij een witte hoed met het logo van Viginia Tech University als eerbetoon aan de slachtoffers van de schietpartij vorige maand.