Stadion AZ opent 3 augustus

Op 3 augustus zal het nieuwe stadion van AZ haar deuren openen. De Alkmaarders zullen op deze dag de openingswedstrijd spelen tegen een nog onbekende ploeg. Volgens voorzitter Dirk Scheringa is het zeker dat er op die dag twee ploegen op het veld staan. Tevens zullen de tribunes gevuld zijn met 17.000 toeschouwers.

De bouw van het stadion ligt ruim voor op schema. "Vandaar dat we het al op 3 augustus kunnen opleveren, twee weken eerder dan gepland," zegt Joop Leliveld, directeur van bouwbedrijf Midreth. "We hebben geen last gehad van de winter en ook geen andere tegenslagen. En inmiddels stoken we al, dus van vorst zullen we geen last meer hebben."

Scheringa heeft al een rondleiding in het nieuwe stadion gegeven aan diverse media. Uiteindelijk is het de bedoeling dat dit ook voor het publiek zal gaan gebeuren. Waarschijnlijk zal dit gaan gebeuren door oud-spelers van AZ. Scheringa: "Als het stadion open is, willen we rondleidingen laten geven door oud-spelers. Hugo Hovenkamp heeft al gezegd dat hij dat graag wil doen. Die is straks dus niet meer alleen scout, maar ook gids."