Van Basten: "Een leuke loting"

Een poule met Argentinië, Ivoorkust en Servië en Montenegro. Voor bondscoach Marco van Basten is dat geen reden om bang te worden. "Het is alleen maar leuk," aldus de coach.

"Ik denk dat we in principe wel een interessante poule hebben. Het is wel zo dat het geen makkelijke landen zijn. Maar het zijn wel landen die willen voetballen." , was de reactie van Van Basten na de loting.

"Argentinië is gewoon een sterke tegenstander met veel bekende namen die in Europa hun geld verdienen bij grote clubs. En Ivoorkust heeft ook veel grote sterren, die in Europa hun geld verdienen. Ik denk dan vooral aan Afrikaanse frivoliteit en bekende spelers. En Servië en Montenegro is een lastige opponent, want Joegoslaven kunnen wel goed voetballen."

Tevens reageerde de bondscoach ook nog even op de Zaak Salomon Kalou, die een wending kreeg doordat de rechter vrijdag minister Verdonk van Vreemdelingenzaken duidelijk maakte dat haar eerdere naturalisatie-afwijzing van Kalou niet in orde was. "Ik denk dat dit het leukste bericht van vandaag was, dat de minister volgens het wetboek moet handelen en geen eigen interpretatie moet geven."

Van Basten denkt niet dat Kalou in gewetensnood zal komen indien hij tijdens het WK kan en moet spelen tegen zijn geboorteland Ivoorkust. "Kalou heeft al een tijdje geleden aangegeven dat hij heel graag voor Nederland wil uitkomen. Ik denk dat hij daar geen twijfels meer over heeft."