Chelsea zit achter Ajax talenten aan

De Engelse miljoenenclub Chelsea is druk bezig om de Ajacieden John Goossens en Jeffrey Sarpong naar Stamford Bridge te halen. Beide spelers maakten afgelopen weken indruk tijdens het WK onder zeventien in Peru.

"Het is te gek voor woorden wat hier gebeurt", foetert algemeen directeur van Arie van Eijden van Ajax. Hiermee reageerde van Eijden op de interesse van Chelsea. Frank Arnesen, technisch directeur van Chelsea, heeft al bij de zaakwaarnemer van Goossens en Sarpong, Søren Lerby, geïnformeerd naar het tweetal. "We zijn ons aan het beraden wat hiertegen te doen valt. Je zou denken dat zaakwaarnemers nog meedenken met clubs als Ajax. (..) Voor ons is het onmogelijk om alle junioren bij voorbaat een contract te geven."

Volgens de FIFA-regels kan de Londense club de twee Ajacieden voor totaalbedrag van circa driehonderdduizend euro overnemen van Ajax. De Amsterdamse club hoopt dat de spelers en hun ouders ervoor kiezen om eerst bij Ajax te tekenen. John Goossens maakte op WK in Peru in totaal vier doelpunten, waaronder tweemaal in de wedstrijd tegen Turkije om het brons. Jeffrey Sarpong maakte al zijn doelpunten (2) in de kwartfinale tegen de Verenigde Staten.