Real Madrid straft Barça af

De Spaanse competitie is na Real Madrid - FC Barcelona weer spannend geworden. In het Estadio Santiago Bernabéu versloeg de thuisclub aartsrivaal FC Barcelona met 4-2.

FC Barcelona heeft de titel nog lang niet binnen. Real Madrid legde in het eigen stadion de blaugranas op de slachtbank: 4-2. Zoals wel vaker dit seizoen wisselde FC Barcelona schitterend positiespel in balbezit af met slechte momenten in de verdediging.

In de 150ste editie van El Clásico kwam Real Madrid snel op voorsprong door goals van Zinedine Zidane en Ronaldo. In de zevende minuut kopte de Fransman een voorzet van Ronaldo binnen bij de tweede paal. In de 20ste minuut maakte Ronaldo er 2-0 van door een vrije trap van David Beckham achter keeper Valdés te koppen. Samuel Eto'o bracht de Catalanen in de 29ste minuut nog terug in de wedstrijd met de 1000ste competitiegoal die Real Madrid ooit tegen kreeg in Bernabéu, maar nog voor rust was het alweer 3-1 dankzij Raúl.

In de tweede helft misten de aanvallers (Ludivic Giuly vooral) van FC Barcelona kans op kans en waren af en toe zeer ongelukkig in de afronding. Nadat Michael Owen de het duel in de 65ste minuut op aangeven van David Beckham had beslist, zorgde Ronaldinho met een fraaie trap wel nog voor de 4-2, maar dat mocht niet meer baten.

Coach Frank Rijkaard verloor niet alleen drie punten, maar moet topscoorder Samuel Eto'o ook een aantal weken missen. De Kameroenees is een aantal weken uitgeschakeld met een knieblessure. De achterstand van Real Madrid na de overwinning is geslonken naar zes punten. Er worden nog zeven wedstrijden gespeeld in de Spaanse competitie.