Nieuwe Toyota bijna klaar

Toyota zal met haar wagen voor seizoen 2005 vanaf januari reeds gaan testen, dat verklaarde technisch directeur Mike Gascoyne.

"We leggen op dit moment de laatste hand aan de TF105, en deze zou voor kerstmis klaar moeten zijn," aldus Gascoyne. "Dit houd in dat we kunnen rijden zodra de teststop tussen kerst en nieuwjaar voorbij is."

"We zullen een volledig nieuw aerodynamisch pakket hebben in Melbourne maar we willen zo snel mogelijk met de wagen gaan rijden om hem zo betrouwbaar mogelijk in Australie aan de start te krijgen."

Het Formule 1 seizoen start op 6 maart volgend jaar. Er zijn teams die het plan hebben om eerst met zogenaamde hybride wagens te gaan testen, voordat ze eind januari hun nieuwe wagen presenteren.

Toyota start volgend met een volledig nieuw rijdersteam, Jarno Trulli en Ralf Schumacher nemen vanaf volgend jaar het stuurtje over van Olivier Panis en Ricardo Zonta. Gascoyne verklaarde reeds dat ze als doelstelling hebben om de achtste plaats van dit seizoen te verbeteren.

De technisch directeur van Toyota verklaarde dat hij er vertrouwen in had dat het team de juiste rijders hadden aangetrokken om deze doelstellingen te bereiken.

"Zowel Jarno als Ralf zijn rijders die mentaal goed op hun plaats moeten zitten om consistent goede prestaties neer te kunnen zetten, en het feit dat ze bij het juiste team in de juiste omgeving zitten helpt daar enorm bij."

"We moeten er voor zorgen dat ze een wagen krijgen waarmee ze het beste van zichzelf kunnen laten zien," aldus Gascoyne.