Fadiga valt flauw tijdens warming-up

De 30-jarige Sengalees Khalilou Fadiga is woensdag tijdens de warming-up voor het duel om de Carling Cup tussen Bolton Wanderers en Tottenham Hotspur flauwgevallen.

Fadiga, die in het verleden met hartproblemen kampte, zakte naar de grond en werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij de nacht door bracht.

Hoogstwaarschijnlijk mag de Senegalese aanvaller donderdag het ziekenhuis weer verlaten. "Vanwege zijn geschiedenis wilden we geen risico nemen. We vonden het het beste om hem naar het ziekenhuis te sturen", aldus de manager van Bolton, Sam Allardyce. Bolton verloor de wedstrijd na verlenging met 3-4.

Fadiga verhuisde medio 2003 van het Franse AJ Auxerre naar Internazionale en tekende toen een contract tot 2006. Tijdens een medische keuring, na het ondertekenen van het contract, werden er er echter hartritmestoornissen bij de aanvaller geconstateerd. Daardoor kwam hij ook niet in actie voor de Italiaanse club, en werd afgelopen zomer zijn contract ontbonden. In mei van dit jaar onderging de Sengalees een operatie aan zijn hart, en tekende daarna een éénjarig contract bij de Bolton Wanderers.