Duitsland opent in 2006 eigen WK

De wereldvoetbalbond FIFA heeft tijdens een bijeenkomst in Zürich bekendgemaakt dat Duitsland, als gastland, op het WK van 2006 de openingswedstrijd moet spelen.

Onlangs stelde de Duitse Bondscoach Jürgen Klinsmann voor om titelverdediger Brazilië het toernooi te laten openen. De openingwedstrijd is op 9 juni 2006 in de ?Nieuwe Allianz-Arena in München.

Ondanks zijn eerdere opmerkingen toonde Klinsmann zich verheugd over het besluit van de FIFA. "We kijken er enorm naar uit om de openingswedstrijd van het WK in de nieuwe voetbaltempel in München te spelen."

Ook de baas van het organisatie comité, Franz Beckenbauer, was tevreden met de uitspraak. "Dit is een goede beslissing van de FIFA. Dit biedt de nationale ploeg de mogelijkheid om het WK in eigen land met een knaller te beginnen."

De voorzitter van de Duitse voetbalbond, Gerhard Mayer-Vorfelder, was minder blij met de uitspraak. "Zulke beslissingen kun je op verschillende manieren interpreteren. Feit is dat de beslissing is gevallen. Verdere discussies hebben geen zin meer."