Arsenal behaalt kampioenschap

Arsenal heeft vandaag het kampioenschap binnengehaald in de Premiership. Door verliespartijen van naaste belagers Chelsea en Manchester United dit weekend, kon de titel Arsenal niet meer ontgaan.

Gisteren versloeg Liverpool Manchester United op Old Trafford. Na een dik uur spelen scoorde Danny Murphy het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd. Naast de wedstrijd verloor Manchester United hierdoor ook de nog kleine kans op het kampioenschap.

Chelsea speelde vandaag uit tegen Newcastle United. Hoewel Chelsea nog wel op voorsprong kwam door een doelpunt Joe Cole, verloor het met 2-1 door doelpunten van Shola Ameobi en Alan Shearer. Ook voor Chelsea eindigde hierdoor de race voor het kampioenschap.

Zodoende kon Arsenal onbezorgd en zonder druk aan de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur beginnen. Arsenal begon zeer sterk aan de wedstrijd en leek er een echt feest van te gaan maken. Patrick Vieira en Robert Pires zorgden ervoor dat het na 35 minuten al 0-2 stond.

Rivaal en stadsgenoot Tottenham Hotspur kon dit niet zo maar laten gaan en schakelde een tandje bij. Jamie Redknapp scoorde 1-2 en in de blessuretijd van de tweede helft wist Robbie Keane uit een omstreden strafschop ook nog de gelijkmaker te scoren. Voor Arsenal geen probleem aangezien ze het kampioenschap sowieso konden gaan vieren.